Om

SignhildJeg er en dansekunstner som jobber bade som koreograf og utøvende danser i tillegg at jeg også underviser i dans og bevegelse. For tiden tar jeg en master i Performance Making ved Goldsmiths University of London.

Etter at jeg ble uteksaminert fra Liverpool Institute for Performing Arts i 2008 var jeg basert i Oslo i fem år, der jeg både arbeida med mine egne kunstneriske prosjekter og deltok i andres produksjoner. Jeg har også undervist ved en rekke forskjellige danse skoler både i og utenfor Oslo. Ta en titt på prosjektene og skissene mine for å se bilder av ting jeg har jobba med de siste åra.

Arbeidet mitt omfatter alt fra barneforestillinger til musikaler og fysisk teater, men en av mine store interesser er sted-spesifikk kunst. Gjennom å jobbe utenfor de tradisjonelle scenene opplever jeg å finne historier og sensasjoner, arkitektur og teksturer som jeg ønsker å inkludere i arbeidet mitt. Jeg synes det er veldig interessant å kunne inkludere sanser som lukt og følelse (ta på) i opplevelsen av scenekunst. Mine sted-spesifikk produksjoner inkluderer Innenfor bortenfor (2009) – en vandring gjennom en gammel koboltgruve der selve forestillingen fant sted dypt inne i fjellet og Sometimes I stil hear the steps from tomorrow (2012) – en dansefilm der arkitekturen til en branntrapp er utgangspunkt for all bevegelse. I 2013 var jeg med å danne Unearth Performance Collective sammen med dansekunstner Sheena Kelly og komponist Charlotte Piene, et samarbeid som vil føre med seg mye spennende stedsutforskning i framtida!